След две години битка бе оправен проблема с изхода за с. Мрамор на Северната скоростна тангента

(Снимки ЕЦТП)
11 ноември 2023 г.

Преди две години получихме сигнал за проблем на Северната Скоростна Тангента (ССТ) при изхода за село Мрамор и експерти на ЕЦТП направиха 4 проверки. Бяха установени множество нарушения в средствата за организация на движението, а не е тайна, че ежедневно имаше свидетелства за инциденти на мястото, което бе видно от купищата счупени части от автомобили. Оттогава досега сдружението сигнализира множество институции - прокуратурата, МРРБ, агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), Столична община (СО). В крайна сметка от СО поправиха тяхната част, но от АПИ намираха оправдания и аргументи, с които близо 2 години не предприеха нищо.

 

ЕЦТП обаче не се отказа от битката за решаване на проблема и благодарение на нашите усилия, както и със съдействието на медии и журналисти, сред които Румен Бахов, "Здравей България", Мария Чернева и Българска национална телевизия днес мястото изглежда различно.
С това обаче дефицитите по ССТ не се изчерпват. Припомняме, че ЕЦТП съвместно с лицензирани партньори от Хърватия и Австрия изследва състоянието на настилката на част от ССТ. И бе доказано, че липсват пластове материал, за което сдружението е изготвило експертен доклад.