ЕЦТП съорганизатор с жените мотористи на събитие срещу домашното насилие на 8 март в Мирково

(Снимки ЕЦТП)
24 февруари 2023

ЕЦТП подкрепя от самото начало като партньор Националната кампания срещу насилието над жени „До теб сме!“, инициирана от Национално сдружение на Жените Мотористи „Lady Bikers MPowered Bulgaria“. А на 8 март сме съорганизатор на събитието "До теб сме в Мирково". То ще се проведе в община Мирково на 8 март, като част от него ще е дискусионният форум, посветен на темата за домашното насилие. 

 

"Да нарушим мълчанието на 8 март в малките населени места!", призовават организаторите. 

 

На 8 март милиони жени по света ще бъдат усмихнати с обич, топли прегръдки и цветя. Но на 8 март, стотици жени в нашата малка България ще стоят със свито сърце, чакайки един насилник да се прибере у дома, да ги погледне като лична собственост и да започне празника - един по-различен празник на примитивната мъжка сила над крехката, нищожна жена! 
За това, жените мотористи избраха „До теб сме" на 8 март!" в едно малко населено място - Община Мирково. Смятаме по категоричен начин да изразим своята позиция за ненасилие и равенство, за постигане на психическо и физическо здраве сред жените, жертви на насилие. Да заявим твърдо отношение на загриженост към жертвите на насилие, защото не ни е безразлично какво се случва с жените, които са пострадали или могат да пострадат.


Срещата с жените от Община Мирково ще стартира в 11.30 часа и ще е с отворен формат, като в нея могат да участват жени и момичета от Мирково и съседните населени места. В дискусионния форум ще се засегнат теми, свързани с кампанията срещу домашното насилие „До теб сме“, с това как да разпознаем жените, жертви на насилие, какви са първите неотложни стъпки за взаимопомощ, къде има полезна информация, защо не трябва да мълчим, безопасно на пътя, безопасно и в къщи и др.


Каним всички заинтересовани да се присъединят, защото вярваме, че жените, загинали при домашно насилие, не са просто “черна статистика”! Те са неповторими хора, които сме изгубили завинаги!