След намесата на ЕЦТП подмениха заблуждаващи знаци край Цалапица

(Снимки ЕЦТП)
24 февруари 2023

Миналата седмица по инициатива на ЕЦТП бе извършена инспекция в обхвата на пътен възел „Цалапица“ на АМ1 “Тракия” при км 112+700.

 

Това стана съвместно с началника на отдел „Пътна полиция“ при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Пловдив и директора на Областно пътно управление Пловдив при Агенция „Пътна инфраструктура“. А поводът бе неправилно глобявани водачи на пътни превозни средства, които се заблуждаваха и навлизаха в насрещното платно заради  объркващи, неправилни и некачествени указателни табели.

 

На място бе установено, че има пътни знаци, произведени през 2005 година, които на практика са излезли от експлоатационна годност, както и такива, които са толкова стари, че изобщо на гърба им няма информация кога са били произведени. В обхвата на пътната връзка също така има множество непочистени боклуци, липсващи елементи С14.1 (котешки очи). ОСП са произведени по стария стандарт СПО-97 и са за пълна подмяна. На надлеза над магистрала „Тракия“ има и множество дупки. Пътната маркировка не е подновява от години.

 

На 23 февруари 2023 година част от пътните знаци са били подменени, поставен е и знак В1, чиято липса позволяваше навлизането в насрещното движение. Това представляваше пряка опасност за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия, но и бе повод за неправомерното глобяване на шофьори. 

 

Предстои ЕЦТП да изготви подробен доклад с препоръки за отстраняване на всички дефицити, така, че пътният възел да отговаря на всички норми и да вкарва в заблуда участниците в движението.

 

Състоянието на пътния възел преди намесата на ЕЦТП. Ясно се вижда липсата на знак В1