ЕЦТП съорганизатор на събитие срещу насилието над жени

(Снимки ЕЦТП)
8 март 2023 г.

Над 40 жени се включиха в събитието "До теб сме в Мирково", проведено на 8 март в едноименната община. То е част от Националната кампания срещу насилието над жени „До теб сме!“, инициирана от Национално сдружение на Жените Мотористи „Lady Bikers MPowered Bulgaria“. Европейският център за транспортни политики подкрепя кампанията и бе съорганизатор на дискусията в Мирково.

 

В нея се включи и жена, която е била жертва на домашно насилие, но която с помощта на жените мотористи е намерила решение, превъзмогнала е ситуацията и е продължила напред. На срещата бяха засегнати и различни аспекти на проблема, които са важни за неговото решаване. Например как да разпознаем дама, която е жертва на насилие, какви са първите неотложни стъпки за взаимопомощ, къде може да се намери такава.

 

Участие в срещата взеха кметът на Мирково г-жа Цветанка Йотина, г-жа Диана Русинова, председател на УС на ЕЦТП, Дамян Маринов, зам. председател на Общинския съвет в Ботевград, Николай Николов, бивш началник на ОДМВР София и др.

 

ЕЦТП остро осъжда насилието във всичките му форми и вярва, че подобни кампании са добър пример за това, че хора с различни професии, образование, позиции, както и от различни институции, може да обединят усилия за решаване на важен проблем, като този. 

 

Честитим 8 март на всички дами и им пожелаваме всеки техен ден да е изпълнен с любов, да са силни и да отстояват категорично правата си!