ЕЦТП взе участие в протеста на жителите на община Бойчиновци срещу местната общинска администрация

(Снимки ЕЦТП)
22 януари 2024 г.

Преди една година ЕЦТП подаде сигнал до Главния прокурор на Република България и до Европейската прокуратура за възможни злоупотреби в община Бойчиновци, свързани с ремонта на пътища, мостове, улици и тротоари (https://www.euctp.com/news_view.html?uppyID=71).

 

Година по-късно се върнахме там, за да подкрепим справедливия протест на жителите на тази община срещу кмет, който се отнася към тях като към крепостни селяни. Бие ги, уволнява ги, унижава ги и вярва, че стореното от него няма да бъде наказано.

 

Ние от Европийския център за транспортни политики винаги ще подкрепяме справедливостта и достойното отношение към човека и неговите права. Сега, една година по-късно, ние настояваме за отстраняването от длъжност на кмета Светлин Сретениев до приключване на разследването на Прокуратурата и евентуално съдебния процес.

 

Ще останем все така непримирими към несправедливостта и корупцията, които пораждат смърт на пътя и вярваме, че за Бойчиновци, Портитовци, Лихчево и Охрид ще се намери решение, което да превърне една от най-бедните общини в едно по-безопасно място, защото хората там не са с нищо по-различни от всички останали и заслужават хубави улици, пътища и тротоари, а не кмет, който да краде от бъдещето им.